Vandaag deel ik één van mijn meest recente ontdekkingen met jullie, waar ik echt wel heel enthousiast over ben. De Magic Night Cream van Charlotte Tilbury lag al een tijdje bij mij, maar van uitproberen was nog niets gekomen. Maar oh, wat is dit een heerlijke nachtcreme, vooral voor een vochtarme en drogere huid die wel wat extra’s kan gebruiken.

Charlotte Tilbury Magic Night Cream EUR 120,00 (pot 50 ml)

Wake up to dramatically new, supple and plumper skin that radiates youth! Feed your skin with this powerful cocktail of the latest, cutting-edge technology, fused into a rich, instantly plumping cream-elixir. Formulated with plant derived stem cells, plumeria, vitamin E, co-enzyme Q10 and retinol

De Magic Night Cream is qua textuur heel anders dan alle nachtcremes die ik heb gebruikt, het is een vrij dikke, substantie die een beetje doet denken aan vaseline en dat is niet zo gek want het hoofdingrediënt is glycerine. Glycerine staat bekend als één van de beste ingrediënten om vocht in je huid te brengen en die daar ook vast te houden. Glycerine is dan ook een belangrijk bestanddeel in veel cremes, maar in hoge concentraties kan het wel wat plakkerig aanvoelen, zoals bij de Magic Night Cream.

ingrediëntenlijst Charlotte Tilbury Magic Night Cream met naast glycerine, veel oliën (castor, olijf en zonnenbloem), bijenwas, squalane, vitamines A/C/E en Q10

De eerste keer toen ik de Magic Night Cream gebruikte, was ik dus best een beetje verbaasd, maar na een nachtje slapen was ik om. Mijn huid ziet er de volgende ochtend heel goed uit, heel vol ofwel “plumped”, soepel en glanzend. Ruwe, droge plekjes zijn er niet meer en mijn huid is niet meer plakkerig, ook niet vettig of iets dergelijks. Nee, mijn huid voelt goed en ziet er prima uit. Kortom, deze nachtcreme was een blijvertje! Hou er wel rekening mee dat de creme in het begin echt plakt, ook een beetje op je kussen om eerlijk te zijn, maar ik neem het voor lief. En je glimt ook lekker….niet heel charmant, maar soms moet dat kunnen.

Heb je net als ik, een normale tot droge huid, die vochtarm is (dat heeft bijna iedereen overigens, een vochtarme huid) en zoek je een fijne, voedende nachtcreme? Dan is dit absoluut een creme die het overwegen waard is, al moet je het nadeel van de plakkerigheid wel even voor lief nemen, maar als je eenmaal slaapt merk je er niets van en in de ochtend is je huid stralend, fris en niet plakkerig. De Magic Night Cream is behoorlijk prijzig, zeker voor een merk wat zich niet specialiseert in huidverzorging, maar wel zuinig in gebruik. En kwalitatief echt goed, ik kan niet anders zeggen. Ik test natuurlijk van alles en deel alleen de meest fijne producten met jullie, dat zegt dus wel wat.

De verpakkingen van Charlotte Tilbury hebben een klassieke, misschien zelfs wel wat ouderwetse uitstraling, met een art deco touch. Ze kunnen zo op een boudoir in de jaren 50 van de vorige eeuw staan, ik vind het wel wat hebben. Maar ik ben dan ook wel een echte Charlotte Tilbury fan, denk ik, ze kan maar weinig fout doen bij mij. En nu ik zo blij ben geworden van deze nachtcreme, ga ik toch de rest van de skincare eens wat meer gebruiken. Laat ik maar eens beginnen met het nieuw cleansing ritual! Je koopt de producten van Charlotte Tilbury in haar eigen webshop (gratis verzenden/geen invoerkosten), bekijk ook even mijn andere posts over dit mooie merk hier.

Zou deze nachtcreme iets voor jou zijn? Of heb je misschien al een andere favoriet? Ik ben benieuwd!