Het is echt waar, iedereen heeft een vochtarme huid…althans, vrijwel iedereen, uitzonderingen zijn er altijd. Een vochtarme huid is trouwens wat anders dan een droge huid, want die heeft niet iedereen. Maar vochtarm, dat is jouw huid waarschijnlijk ook! En wat helpt daar nu tegen, vraag je je af? Hyaluronzuur….veel hyaluronzuur, maar dat is niet alles…

Vochtarme huid vs droge huid

Even kort het verschil tussen een vochtarme huid en een droge huid. Een vochtarme huid heeft een tekort aan vocht in de huid, waardoor deze minder vol oogt, minder elastisch is en er soms ook dof uitziet. Zo’n vochtarme huid laat sneller, fijne lijntjes zien, kan trekkerig of strak aanvoelen en er niet zo stralend uitzien. Dat vochttekort heeft verschillende oorzaken, zo kun je simpelweg te weinig vocht binnenkrijgen (drink altijd voldoende water per dag) of door de omstandigheden is er vocht aan je huid onttrokken (in de meeste gevallen doordat we veel binnenshuis bij de verwarming of airco zitten).

Bij een droge huid is de barriere functie van de huid verstoort, hierdoor houdt de huid naast vocht ook moeilijk vetten in de huid vast, waardoor deze snel schilfert, rood oogt en snel geirriteerd is en zelfs behoorlijk pijnlijk kan zijn. Je kunt overigens ook een droge en vochtarme huid hebben, net zoals je een vette en vochtarme huid kunt hebben. Kort gezegd, eigenlijk heeft dus iedereen een vochtarme huid en kun je zeker wat hebben aan mijn volgende aanbevelingen.

Hyaluronzuur dus

Klaag jij dus weleens over fijne lijntjes of een trekkerig gevoel van je huid? Dan heb je dus die vochtarme huid, toedienen van vocht in de huid is dus nodig. Een hydraterend serum en/of creme is dus een must en daarin moet zeker hyaluronzuur zitten. Hyaluronzuur is een stof die ook in ons eigen lichaam voorkomt, het zit dus ook al in je huid maar kan afnemen door invloeden van buitenaf (verwarming/airco) of van binnenuit (leeftijd, te weinig vocht innemen). Wil je van de vochtarme huid af, dan moet je zorgen voor het toevoegen van hyaluronzuur. Gelukkig zitten in de meeste huidverzorgingsproducten wel wat hyaluronzuur, maar soms heb je gewoon een echte boost nodig.

Die boost geef ik mijn huid regelmatig door een hydraterend serum te gebruiken, meestal in de vorm van een kuurtje van een paar weken. Een fijn, betaalbaar serum is het Hydraluron serum van Indeed labs, een Canadees merk dat jullie al vaker voorbij hebben zien komen. Ik weet niet hoeveel jaar geleden het is dat ik dit serum voor het eerst gebruikte, maar dat alweer even geleden. Het werd niet mijn laatste tube, want dit serum is heel fijn en zorgt voor een goed resultaat. Nu moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik zeker weleens andere hydraterende serums gebruik, ik test natuurlijk verschillende producten, maar dit serum blijft een topper en raad ik altijd graag aan.

Indeed Labs Hydraluron serum EUR 30,55 (tube 30 ml) – te koop bij parfumerie Douglas, in elk geval online en veel winkels. 

Zoals je hier kunt lezen bevat het serum hyaluronzuur dat het vocht in de huid absorbeert als een spons en het daar ook goed vasthoudt. Het ontrekt dat vocht natuurlijk niet uit de huid, maar juist uit je lichaam of uit de buitenlucht.

ingrediëntenlijst Indeed labs Hydraluron serum met een hoog percentage van de puurste vorm aan hyaluronzuur, er zitten zelfs drie soorten hyaluronzuur in, wat ervoor zorgt dat het nog beter in de huid terecht komt. Grappig weetje, ondanks dat Indeed Labs een Canadees bedrijf is, komt de hyaluronzuur uit Nederland. Daar wordt blijkbaar de puurste vorm van hyaluronzuur gemaakt. 

Het serum is transparant en brengt gemakkelijk aan, je kunt het zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken, als eerste stap van je huidverzorging na de reiniging en een toner. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig, het trekt snel in en laat geen plakkerig laagje achter, je kunt direct door met de rest van je verzorging en (daarna) je makeup. Je huid krijgt direct een boost en dat zie je, maar op de lange termijn zul je zeker merken dat je huid steeds voller gaat ogen en soepeler gaat aanvoelen.

Maar…er is nog meer, meer hyaluronzuur in meer producten van Indeed Labs, ik ben namelijk niet alleen gek op het serum maar ook op de grappige jelly.

Indeed Labs Hydraluron moisture jelly EUR 30,55 (pot 30 ml) – deze transparante gel zit in een heel handige pot met een drukmechanisme, dat heel hygienisch werkt. Het is een gel die je naast het serum kan gebruiken en ervoor zorgt dat de huid het vocht veel beter vasthoudt.

In deze jelly, die net iets dikker is dan het serum, is het hyaluronzuur van hoger moleculair gewicht waardoor het een laagje op de huid legt (in combinatie met de glycerine en andere ingrediënten) die het vocht in de huid houden. Nu moet je niet denken dat de jelly de huid afsluit, want dat is zeker niet zo. Ook zorgt het niet voor een plakkerig laagje, eigenlijk merk je er niets van. Maar je merkt wel dat je huid langer gehydrateerd blijft.

ingrediëntenlijst Indeed Labs Hydraluron Moisture Jelly

Duw voorzichtig op het witte dekseltje (er zit nog een transparant dekseltje overheen) en de jelly komt door het gaatje in het midden omhoog. Dat is toch echt wel een leuk systeem, al heb ik soms wel het gevoel dat er altijd wat achterblijft in zo’n potje…of ligt dat aan mij? Ik heb dat overigens weleens gevraagd aan een merk, die vertelde dan dat ze altijd rekening houden met de soort verpakking en dat er inderdaad weleens wat kan achterblijven. Maar je krijgt er altijd de genoemde hoeveelheid uit, zo’n merk doet dan gewoon net iets meer in het potje dan op de verpakking staat.

De jelly is dus net wat dikker dan het serum en voelt ietsje romiger aan, al blijft het wel echt een verfrissende gel. Ik heb deze jelly afgelopen zomer helemaal opgebruikt, vooral toen vond ik het een topproduct dat ook nog eens voor een veel langer mooi blijvende makeup zorgt. Ik hoorde pas dat heel veel makeup artiesten en visagisten deze jelly graag als basis gebruiken voor shoots. Dat snap ik wel, het zorgt direct voor een mooie, volle, gladdere huid die niet teveel glanst.

Last but not least, heeft Indeed Labs ook nog een moisturizer ofwel creme/lotion die naast hydratatie ook zorgt voor een bescherming van de huid van buitenaf door o.a. diverse mineralen die werken als anti-oxidanten, squalane om de huidbarriere te versterken en de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Dit is dus de laatste stap in de Hydraluron routine. Natuurlijk kun je ook een andere dagcreme gebruiken, maar het is goed om te weten dat deze lichte lotion er is.

Indeed Labs Hydraluron Intense moisture lotion EUR 32,50 (pompflacon 30 ml) – dit is een lotion ofwel hydraterende creme die je

Dit is de ingrediëntenlijst, ik had mijn doosje per ongeluk weggegooid:

WATER (AQUA) , C15-19 ALKANE, ISODODECANE, GLYCERIN, ISONONYL ISONONANOATE, OCTYLDODECANOL, ACRYLAMIDE/AMMONIUM ACRYLATE COPOLYMER, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER EXTRACT, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PROPANEDIOL PHENOXYETHANOL, SODIUM PCA, POLYSORBATE 20, POLYISOBUTENE, PHENYL TRIMETHICONE, POLYSORBATE 60, SQUALANE, SODIUM ACRYLATES COPOLYMER, POLYSILICONE-11, ALLANTOIN, PANTHENOL, CAESALPINIA SPINOSA FRUIT EXTRACT , CHONDRUS CRISPUS POWDER, XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, LECITHIN, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, CAPRYLYL GLYCOL, CARYOCAR BRASILIENSE FRUIT OIL, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, ISODECYL SALICYLATE, SORBITAN ISOSTEARATE , KAPPAPHYCUS ALVAREZII EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, HYALURONIC ACID, SALICYLIC ACID, SORBITOL, COPPER GLUCONATE , MAGNESIUM ASPARTATE, ZINC GLUCONATE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, CITRIC ACID

Het is een lichte, maar toch romige lotion die prettig aanvoelt op mijn huid en heel snel intrekt, het laat een vrij mat effect achter, voor mijn huid is de lotion niet iets te licht naar mijn gevoel. Ik denk dat deze beter tot zijn recht komt bij een iets vettere huid dan de mijne, maar eerlijk is eerlijk, het is lekkere lichte creme.

Natuurlijk wil ik jullie het effect ook even laten zien op de huid, maar op mijn gezicht is dat niet goed te zien. Wel op mijn handen, links zie je mijn hand na het gebruiken van alledrie de Indeed labs Hydraluron producten in de genoemde volgorde (serum, jelly & lotion). Zien jullie het verschil? De huid lijkt direct veel gladder, glanst mooier, heeft een mooiere kleur en voelt ook veel zachter (dat kun je niet zien natuurlijk). Je ziet ook dat ik mijn handen echt veel beter moet insmeren, daar ben ik echt slecht in.

Nog even een close-upje

Heeft jouw huid een echte hydratatie-boost nodig? Dan zou ik je aanraden om in eerste instantie een goed hydraterend serum te gaan gebruiken, doe dit zeker een paar weken achter elkaar, zowel in de ochtend als in de avond. Je kunt dit Hydraluron serum prima combineren met andere producten in je huidverzorgingsroutine, gewoon als extra stap desnoods. Merk je dat je huid nog wat extra’s nodig heeft, dan kan ik je de Moisture Jelly absoluut aanraden, zeker in de zomer! Ik ben gek op beide producten en gebruik ze heel regelmatig als mijn huid erom vraagt.

Je koopt de producten van Indeed Labs online bij Douglas, maar in een aantal filialen kun je ook verschillende Indeed Labs producten kopen en natuurlijk uitproberen. Ga het zeker eens bekijken of bestel het serum om die te testen, ik weet zeker dat het je gaat bevallen. Nog even als extra informatie, de producten zijn geschikt voor alle leeftijden en voor alle huidtypes (ook voor de vette huid, die ook vochtarm kan zijn!).

Nieuwsgierig geworden? Gebruik jij al iets om je huid extra te hydrateren?