Er wordt heel erg vaak aan mij gevraagd wat mijn favoriete foundation is, maar ik had daar nooit echt een antwoord op, er zijn ook zoveel mooie foundations. Toch ga ik je in deze post één van mijn favorieten laten zien, de Sheer Glow foundation van NARS. Maar dat is niet alles, ik laat je ook wat nieuws zien…

Deze box kreeg ik onlangs binnen, NARS stuurde mij in het kader van een nieuwe product deze Radiance Repowered kit op, met daarin de NARS Radiant Creamy Concealer (review) die mij niet geheel onbekend is, de NARS Sheer Glow foundation en de nieuwe NARS Super Radiant Booster en NARS Skin Deep eye palette. Niet gek!

In de tube zit dus een nieuw product, de NARS Super Radiant Booster, een vloeibare highlighter die je op verschillende manieren kunt om de (zo gewilde) “glow from within” te krijgen. Deze superstralende creme heeft een rosé gouden tint die bij iedere huidtint mooi is, zowel plaatselijk als highlighter, maar zelfs als je deze over je hele gezicht aanbrengt. Persoonlijk vind ik dat iets too much, maar het is wel een ideaal product om te mengen met een creme of matte foundation, voor net dat beetje meer glow. Met glow bedoel ik trouwens iets anders dan glans….lastig om uit te leggen, maar een glow laat je stralen, je ziet er beter uit en van glans ga je glimmen, dat is toch anders

Hier zie je het effect van de Super Radiant Booster op mijn hand, ik heb hier best veel opgebracht, dus het is behoorlijk “glowy”. Gelukkig is de textuur van de creme prettig en makkelijk te verdelen over de huid door deze met je vingers in te kloppen. Mengen met een foundation of creme gaat ook prima! Dit is echt een fijn product, zeker een aanrader bij een huid die wel wat “glow” kan gebruiken. Let op, het is een limited edition, dus op=op! De NARS Super Radiant Booster Isola Rosso kost EUR 32,00 (tube 30 ml) en met zo’n tube kun je behoorlijk lang doen.

 

Over naar een ander topproduct, de NARS Sheer Glow foundation (EUR 43,00) die je hierboven ziet! Toen ik jaren geleden in Londen was heb ik de juiste kleur laten “aanmeten” bij de NARS counter in Selfridges (NARS werd toen nog niet in Nederland verkocht, nu wel bij De Bijenkorf). Ik kocht toen de kleur Barcelona, samen met de Radiant Creamy concealer in de kleur Ginger (EUR 30,00) en die combinatie gebruik ik nu nog steeds, het is een topcombi.

De NARS Sheer Glow foundation is voor mijn huid echt top, het is een foundation die een medium dekking geeft die je eventueel ook wat kan opbouwen. Maar medium dekking is voor mij al prima, zeker in combinatie met de concealer. Naast een medium dekking zorgt de foundation er ook voor dat de huid een mooie glow houdt, iets wat voor mij echt een must is, ik hou niet van een te matte foundation.

links zonder foundation – rechts met NARS Sheer Glow foundation in Barcelona

links zonder foundation – rechts met NARS Sheer Glow foundation in Barcelona

Ik gebruik zelf vrijwel altijd een primer onder mijn foundation, dat houdt de foundation mooier en langer. Ik heb de rest van de dag absoluut geen omkijken naar het effect van de foundation, die is en blijft mooi. Ik gebruik zelf niet vaak poeder over mijn foundation, maar soms heel plaatselijk wel een klein beetje, puur omdat ik weleens iets ga glimmen op mijn t-zone. Deze foundation is een absolute aanrader bij een normale tot droge huid, die wel wat “glow” kan gebruiken, zeker ook aan te raden bij een wat oudere huid.

Maar er was meer, NARS stuurde mij ook het nieuwe Skin Deep eye palette, een palette met daarin 12 oogschaduws in mooie, warme, nude tinten waar ik gek op ben. Er zitten zes matte oogschaduws in het palette en zes glanzende varianten, waarmee je mooie, natuurlijke maar wel prachtige looks kan maken. De kleuren zijn zorgvuldig gekozen door NARS zodat dit palette voor vrijwel iedere huidstint gebruikt kan worden. Dat kan natuurlijk altijd wel, maar het is nu eenmaal zo dat bepaalde kleuren beter uitkomen bij een bepaalde huidskleur. Zo vind ik dat bij mijn, wat warme huidskleur, koelere tinten echt niet zo mooi staan.

NARS Skin Deep eye palette EUR 55,00 (12 kleuren, totaal 25,2 gram)

Dit palette is wel helemaal mijn ding, de kleuren zijn vrij neutraal maar wel aan de warme kant, een trend die we heel veel zien momenteel. Waar vroeger “nude” palettes nog wel eens taupe en dus wat koeler konden zijn, zijn ze nu vrijwel allemaal wat warmer. Ik hou ervan! NARS heeft trouwens goed nagedacht over de oogschaduws, want ze hebben ze matte tinten die je waarschijnlijk veel gaat gebruiken in grotere hoeveelheden in het palette gedaan, heel handig. Hieronder vind je de swatches.

swatches NARS Skin Deep eye palette met v.l.n.r. Taunt, Sophia, Whipped & Undressed

swatches NARS Skin Deep eye palette met v.l.n.r. Bali, Icon, Basic instinct & Coconut grove

swatches NARS Skin Deep eye palette met v.l.n.r. Centerfold, Calendar girl, Faster pussycat & Unbuttoned

De oogschaduws zijn prima van kwaliteit, ik had niet anders verwacht van NARS! Ze brengen makkelijk aan, blenden mooi met elkaar en blijven echt goed zitten, dit palette gebruik ik de afgelopen weken heel erg vaak. Ik heb er mijn look van gisteren ook mee gemaakt (er komt nog een video van deze look voorbij op IGTV vandaag!), simpel maar helemaal mooi.Op deze foto’s draag ik natuurlijk ook de NARS foundation, concealer en ook de Super Radiant Booster als highlighter. Maar zoals ik net al zei, kun je dat ook nog even terugzien in een video, die vandaag komt op Instagram TV oftewel IGTV. Volg je mij daar ook?

Heb je nu vragen over deze producten, over de look of over iets anders? Die kun je altijd in een comment zetten, ik beantwoord ze graag! De producten van NARS kun je tegenwoordig gelukkig ook kopen bij De Bijenkorf, in hun online shop hier, en in de grotere filialen. Ik ben er heel blij mee!