De laatste jaren ben ik grootverbruiker geworden van zelfbruiner en inmiddels kan ik me zelf toch wel een expert noemen, ik weet precies hoe je zelfbruiner mooi moet opbrengen. Maar het kost ook best wat tijd en planning, de zelfbruiner heeft altijd tijd nodig. Daarom was ik heel benieuwd naar de nieuwe 1 hour express self tanning foam, zou dat werken?

Wees voorbereid op een overload aan foto’s van mijn benen! Maar ik wilde jullie natuurlijk wel even goed laten zien wat het effect is van de Bondi Sands 1 hour express self tanning foam. Bondi Sands werd vorig jaar geïntroduceerd in Nederland, dit van oorsprong Australische merk, is gespecialiseerd in zelfbruinproducten en inmiddels heb ik bijna al hun verschillende soorten zelfbruiner wel geprobeerd. Vandaag laat ik je één van de nieuwste producten zien, die mij dus binnen 1 uur een kleurtje gaan geven als het goed is.

De eerste foto, mijn benen voor ik op één been de self tanning foam ga aanbrengen. Ik deel onderaan deze post nog even mijn tips hoe je je huid moet voorbereiden!

Dit is het product, de 1 hour express self tanning foam van Bondi Sands (EUR 26,99 bus 225 ml). Deze foam hoef je dus maar 1 uur te laten zitten voor een goed resultaat, aldus Bondi Sands. Hun andere zelfbruiners hebben meestal een inwerktijd van zo’n 4 tot 6 uur, dit scheelt dus nogal wat tijd.

Ik breng alle Bondi Sands schuimproducten (ook de “normale) altijd aan met een speciale handschoen. Dat zorgt voor een mooier resultaat en ik heb daardoor geen last van vlekken op mijn handen. Het schuim is vrij dik en bruin van kleur, het heeft een “guiding” kleur, zodat je bij het aanbrengen goed kunt zien of je het product overal hebt aangebracht.

Wow…en of je het ziet? Het is wel duidelijk te zien welk been ik heb voorzien van een laag 1 hour express self tanning mousse? Mijn rechterbeen natuurlijk, de kleur is behoorlijk opvallend, maar oogt wel een beetje groenig. Maar goed, ik moet het schuim er na een uur weer afspoelen natuurlijk, dus hopelijk is dat effect dan minder.

Na een uur (niet langer!) spoel ik beide benen af met lauwwarm water, ik gebruik geen zeep of douchegel, maar spoel het schuim er alleen even af. Op deze foto zijn mijn benen nog nat, maar je ziet echt wel resultaat. Het bovenste been heb ik dus voorzien van de zelfbruiner, het onderste niet!

Na het afspoelen is het belangrijk dat je je huid niet droogwrijft, maar die voorzichtig droog dept. Ondanks dat je het schuim afspoelt, werken de ingrediënten die zorgen voor de bruine tint nog altijd even door. En als je echt gaat wrijven, kun je die toch van je huid wrijven en krijg je misschien vlekken. Het is dus ook niet aan te raden om direct een strakke broek ofzo aan te doen. Nee, je kunt dit beter ‘s avonds doen, voor je gaat slapen omdat de zelfbruiner nu niet (meer) afgeeft. Dat doet hij voor het afspoelen wel, zorg dus voor donkere kleding na het aanbrengen van het schuim.

Je ziet dat het resultaat echt wel zichtbaar is, zelfs na maar een uurtje intrekken! De bruine kleur is voor mij heel natuurlijk en redelijk subtiel, maar het maakt zeker verschil.

Dit is de volgende ochtend, nog voordat ik mijn linkerbeen ook van een laagje zelfbruiner ging voorzien, haha…Ik heb mijn benen nog niet ingesmeerd met bodylotion, maar ik denk dat jullie het verschil best kunnen zien. Persoonlijk vind ik de kleur net iets te subtiel, dus zou ik het nog een keer doen of zou ik proberen het schuim wat langer te laten zitten (ik weet niet of dat verschil maakt bij mij, dat moet ik nog testen). Maar het werkt wel!

Tips voor het aanbrengen van zelfbruiner

  • zorg dat je huid glad is, scrub de huid 1 of 2 dagen van te voren
  • wil je haartjes wegscheren, doe dat dan minstens een dag ervoor, nooit vlak voor het zelfbruinen
  • zorg dat je de huid goed voorziet van bodylotion of -creme, de dag ervoor maar liefst ook op de dag zelf in de ochtend bijvoorbeeld
  • gebruik liever geen olie op de dag dat je gaat zelfbruinen
  • gebruik liefst een speciale handschoen en was je handen na het aanbrengen goed
  • laat het product zo lang mogelijk zitten voor een diepe kleur
  • smeer je huid na het zelfbruinen zo vaak mogelijk in met bodylotion, – creme of -olie om de kleur lang mooi te houden
  • gebruik liever de eerste dagen geen scrub en wrijf de huid niet te hard droog, maar doe dat deppend
  • wil je de kleur echt lang mooi houden, draag dan geen skinny jeans 😉

Je koopt de producten van Bondi Sands o.a. bij Douglas (hier in hun webshop) en bij Etos. Deze Bondi Sands 1 hour express Self Tanning Foam kost EUR 26,99 en ik verwacht dat ik mijn benen zeker wel een keer of 6 kan doen met wat er in een bus zit. Natuurlijk kun je dit product ook elders op je lichaam aanbrengen, ik gebruik dit product zelf niet op mijn gezicht.

Willen jullie meer reviews zien van zelfbruiners? Van Bondi Sands of van andere merken? Laat het zeker even weten! En vertel ook wat je favoriete zelfbruiner is, dan kan ik die misschien ook eens testen.