Vrijwel iedere dag krijg ik wel een berichtje op social media over mijn haar. Meestal vragen jullie mij welke stylingproducten ik gebruik en welke kleuren mijn kapper gebruikt. Die laatste vraag is onmogelijk te beantwoorden, omdat het bij iedereen anders uitpakt volgens Wendy, de kapper. Maar die eerste vraag is prima te beantwoorden, lees daarom even verder.

Laat ik beginnen met het noemen van mijn huidige kapper, Wendy van Nielen van Het Haarpand in Rotterdam, met haar ben ik ongeloofelijk blij! Ik kom nu een paar maanden bij haar en mijn haar is echt mooier en gezonder geworden. Voordat ik naar Wendy ging, had ik een andere, lieve kapper, maar omdat zij met minder fijne producten ging werken op een gegeven moment, werd mijn haar daar niet meer zo blij van. Jammer natuurlijk, maar zo loopt het soms en gelukkig kreeg ik de tip om naar Wendy te gaan. Binnenkort zal ik eens een kappersvlog maken, maar laat ik gewoon eens beginnen met te vertellen welke producten ik gebruik om mijn haar te verzorgen en te stylen.

Kevin Murphy Angel wash, Blonde Angel wash & Angel rinse

Kevin Murphy is een fijn merk, iets wat ik al heel wat jaren weet en de speciale “blond” shampoo Blonde Angel wash gebruik ik al heel erg lang. Sinds een paar weken ben ik ook de Angel Wash gaan gebruiken, een lijn die speciaal bedoeld is voor fijn, gekleurd haar. Dat is precies de goede omschrijving van mijn haar, ik heb veel, fijn haar dat ook nog eens gekleurd wordt. Ik gebruik beide shampoo’s per wasbeurt, ik begin met de Angel Wash en de 2e wasbeurt doe ik met de Blonde Angel wash, daarna breng ik altijd de Angel rinse aan. Die laat ik 2 minuten intrekken en spoel ik goed uit, net zolang tot het water wat van mijn haren afkomt helemaal helder is en zonder belletjes. Daarna wikkel in mijn haar in een handdoek en laat die lekker zitten totdat ik het ga stylen.

Moroccanoil Treatment light & Moroccanoil Root boost

Omdat ik mijn haar verf, kan ik wel wat extra voeding gebruiken, vandaar dat ik al jaren zweer bij een paar druppel Moroccanoil treatment op mijn (natte) haren. Ik gebruik de Light versie die net iets minder zwaar is en dus beter past bij mijn haar. De Moroccanoil treatment bevat arganolie, maar is geen pure olie, er zitten siliconen in en die heeft mijn haar ook altijd nodig omdat het anders niet echt lekker aanvoelt en valt. Mijn haar kan ook wel wat volume gebruiken en daarom gebruik ik altijd wat van de Moroccanoil Root Boost, dat is een spray die je aanbrengt op de haarwortels en die je haren echt een lift geeft. Dit is geweldig spul en je hoeft maar heel weinig te gebruiken voor een prima effect. Na het aanbrengen van deze twee producten droog ik mijn haar met de Dyson haardroger of de Dyson Airwrap.

Kevin Murphy Shimmer shine & Kevin Murphy Anti gravity spray

Oeps, dat klopt niet helemaal, want ik spray er ook nog altijd wat volumespray in mijn haar, momenteel is die ook van Kevin Murphy, de Anti gravity spray die volume geeft en mijn haar niet verzwaart. Lekker spul dat ook nog eens heerlijk ruikt! En jawel, daarna ga ik het dus drogen! Als finishing touch gebruik ik een paar spraytjes van de Shimmer shine, een lichte mist met gouddeeltjes die mijn haren een mooie glans geeft en het ook wat extra voedt. Deze spray gebruik ik dus op mijn droge haren, ook de dagen erna!

Kerastase Blond Absolu Masque ultra-violet & Bain Lumiere

Ik wissel overigens best af tussen mijn favoriete shampoo’s, ik gebruik dus niet weken of maandenlang dezelfde combinatie maar wissel dit gerust per wasbeurt af, afhankelijk wat mijn haar nodig heeft of wat ik nog wil testen. Deze shampoo van Kerastase kreeg ik om te testen en is speciaal bedoeld voor blond haar, ook deze is heel fijn en houdt mijn haar fris en koel van kleur, ook lang na mijn kappersbezoek. Als ik toch nog merk dat mijn haar te geel wordt (dan komt er teveel “warmte” in mijn kleur), dan neem ik een haarmasker met een paarse kleur, dat helpt echt. Hou er wel rekening mee dat je het niet te lang laat intrekken, want dan kan het weleens te koel worden en oogt het wat grijzig. Dat vind ik niet mooi, dus hou ik me aan de aanbevolen tijd die op het masker staat, een minuutjes of 10 is prima. De Blond Absolu producten van Kerastase vind ik in elk geval heel fijn.

Show Beauty Repair Shampoo & Repair Conditioner

Een paar maanden geleden kreeg ik van Show Beauty hun Dry Shampoo en Treatment Oil binnen, waar ik behoorlijk enthousiast over was. Ik heb toen ook gevraagd of ik hun shampoo’s en conditioners eens kon testen en dat kon gelukkig. Ik heb de Repair shampoo en conditioner getest en die zijn heel erg fijn. Het zijn behoorlijk luxe producten met o.a. quinoa prote├»nes, vitamine E, kaviaar en witte truffel. Klinkt heel spannend, maar het zijn gewoon heel goede producten die mijn haar sterker hebben gemaakt en niet te zwaar zijn voor mijn fijne haar. Ik wissel deze combinatie af met de producten van Kevin Murphy, ik gebruik Show Beauty meestal om de 10 dagen of zoiets. In deze lijn is er ook een Hair Mask dat heel goed is, ook die gebruik ik af en toe (misschien eens per maand). Kortom, dit (voor mij en jullie misschien ook) nieuwe merk heeft behoorlijk indruk gemaakt!

ghd platinum+

Ik kan nog wel een heel stuk tikken over hoe ik mijn haar exact style, met behulp van mijn Dyson haardroger, de Dyson Airwrap en mijn ghd Platinum+. Maar misschien is het leuker om even te zien hoe ik dat doe? Want heel spannend is het niet, ik droog mijn haren meestal eerst met de normale Dyson haardroger, waarna ik mijn haar de volgende ochtend style met mijn onmisbare ghd platinum+. Of ik gebruik de Airwrap van Dyson om slagen, krullen of glad & steil haar te maken, net waar ik zin in heb.

Ik heb deze week een video gemaakt over mijn haarverzorgingsroutine, misschien vind je het leuk om die ook even te bekijken?

Zouden jullie nog meer willen weten over mijn haar? Laat het dan zeker weten, dan kan ik eens kijken of ik wat vaker “haar” blogposts kan maken, ik vind het eigenlijk wel een leuk onderwerp!