Pigmentvlekken – misschien heb jij er ook wel last van (gekregen) deze zomer? Helaas weet ik er alles van, bij mij blijven ze ook telkens weer terugkomen, vooral in de zomer. Nu kan ik aan de oorzaak niets doen, ze worden veroorzaakt door schade diep in mijn huid. Maar met de juiste verzorging kan ik ze wel beperken en deze zomer heeft een serum daar enorm bij geholpen.

First things first….dit serum is onderdeel geworden van een behoorlijk uitgebreid plan van aanpak, het is één van de factoren die mij hebben geholpen mijn pigmentvlekken onder controle te houden. Dat plan van aanpak bestaat verder uit:

  • iedere dag een goede zonbescherming gebruiken, zeker als de UV index hoog is en/of ik veel buiten ben;
  • tot en met mei heb ik om de 3 weken een peeling ondergaan met glycolzuur bij mijn huidtherapeute Annelijn van Ierland;
  • tot en met juni heb ik om de dag vitamine a- zuur creme plus hydroquinone aangebracht op mijn pigmentvlekken;
  • vrijwel niet meer echt gaan “zonnen”, maar als ik een kleurtje wil, liever een zelfbruiner gebruiken.

In de zomermaanden, wanneer de UV index hoog is, is het verstandiger om zowel de peelings als de medicatie even stop te zetten. De huid wordt er behoorlijk wat gevoeliger van voor de zon en dat is natuurlijk niet zo gunstig voor de pigmentvlekken. Het gebruik van de medicatie heb ik de afgelopen maanden dan ook heel erg teruggeschroefd. Voor de zomer gebruikte ik om de dag vitamine A-zuur creme en hydroquinone, in de zomer meestal zo’n 1 keer in de week of zelfs wat minder vaak. Toch heb ik mijn pigmentvlekken behoorlijk onder controle kunnen houden door goede huidverzorging, vooral het Poten-C power serum van het Amerikaanse merk Peter Thomas Roth is een lifesaver gebleken, vooral doordat deze veel vitamine C bevat. Vitamine C als ingrediënt is onmisbaar voor mij, maar niet ieder product werkt even goed. Deze dus duidelijk wel!

De Poten-C lijn van Peter Thomas Roth is een lijn met ingrediënten die volgens hen veel krachtiger zijn dan traditionele vitamine C:

Each product contains mega-potent Vitamin E, Ferulic Acid and THD Ascorbate—a form of Vitamin C that is 50 X more powerful than traditional Vitamin C! The result is a 1 – 2 – 3 knockout that targets dull skin, premature wrinkles, age spots and more, delivering visible anti-aging and brightening benefits.

Elk product bevat krachtige vitamine E, ferulic acid en THD ascorbate – een vorm van vitamine C die 50 keer krachtiger is dan traditionele vitamine C! Het resultaat is een 1-2-3 knockout die doffe huid, voortijdige rimpeltjes, pigmentvlekken en meer aanpakt, waarbij je direct het anti-aging en verhelderende effect ziet.

Ik heb twee producten van deze lijn van Peter Thomas Roth getest, het Poten-C Power serum dat 20 % C-THD Ascorbate, 3 % E-antioxidant en 2 % Ferulic acid bevat en de Poten-C power eye cream dat 10 % C-THD Ascorbate, 3 % E-antioxidant en 2 % Ferulic acid bevat. In de Poten-C lijn vind je ook nog een Spot treatment en een nieuwe moisturizer, die producten heb ik (nog) niet getest.  Maar ik ben er wel behoorlijk benieuwd naar geworden, zeker als ik zie hoe goed het serum is geweest voor mijn huid. Jullie weten misschien dat antioxidanten erg belangrijk zijn voor een gezonde huid, deze werkzame stoffen repareren schade in de huid en beschermen deze ook tegen schade, in huidverzorgingsproducten moet je altijd een goede hoeveelheid anti-oxidanten terugvinden, wat je huidtype ook is. In deze lijn van Peter Thomas Roth werken vitamine C en E als antioxidanten en versterkt ferulic acid of ferulinezuur hun positieve werking ook nog eens.

Foto van eind augustus 2019, zonder gezichtsmakeup of filters, wel direct na een heerlijke Hydrafacial behandeling!

Mijn pigmentvlekken zijn er (helaas) nog altijd, maar in vergelijking met de vorige zomers is het zoveel minder “opgevlamd”. Ik heb het serum (en de oogcreme) iedere dag gebruikt, meestal in combinatie met nog een hydraterend serum, en natuurlijk altijd gecombineerd met een goede zonbescherming. Het serum is fijn in gebruikt, direct na het opbrengen kan het even plakkerig aanvoelen (is vaak zo met vitamine C serums) maar dat trekt vrijwel direct weer weg en de rest van de dag heb ik nergens last van. Nu heb ik vaker serums met vitamine C gebruikt (bijvoorbeeld deze van Indeed) die ik vooral in de winter gebruikte en op zich prima zijn, toch springt dit serum er deze zomer echt uit. Ik heb namelijk nog nooit eerder mijn pigmentvlekken zo onder controle kunnen houden als nu, het kan niet anders dan dat dit komt door het Poten-C Power Serum en dat is echt heerlijk.

Peter Thomas Roth Poten-C Power serum EUR 95,00 (flacon 30 ml)

ingrediëntenlijst Peter Thomas Roth Poten-C Power serum

De oogcreme is ook prettig, maar om eerlijk te zijn merk ik niet zoveel verschil tussen deze oogcreme en andere goede oogcremes die ik heb gebruikt. Prima dus, maar geen heel bijzondere oogcreme voor mij, al zie ik wel dat de huid rond mijn ogen er goed uitziet de laatste tijd. Kortom, zowel het serum als de oogcreme zijn fijn. Sowieso is het merk Peter Thomas Roth een mooi merk huidverzorging, hun maskers hebben ook wereldwijd fans en ik ben ook fan aan het worden van de Water Drench lijn die zich richt op het hydrateren van de huid.

Peter Thomas Roth Poten-C Power eye cream EUR 65,00 (flacon 15 ml)

ingrediëntenlijst Peter Thomas Roth Poten-C Power eye cream

Misschien ook goed om te weten, door de pompflacons kan er geen zuurstof komen bij het serum en de creme. Hierdoor houden de anitoxidanten langer hun werkzaamheid, je kunt de producten eenmaal gebruikt nog minimaal 12 maanden gebruiken.

Heb je, net als ik, last van pigmentvlekken en wil je een serum gaan gebruiken dat echt meehelpt om pigmentvlekken te verminderen en/of tegen te houden? Denk dan eens aan dit serum! Wees wel realistisch, sommmige hardnekkige pigmentvlekken hebben (net als bij mij) meer nodig dan alleen 1 product. Het zou dan wel een prima ondersteuning kunnen zijn, iets dat ik deze zomer zeker heb gemerkt. Je koopt dit serum, en andere producten van Peter Thomas Roth in Nederland exclusief bij Cosmania, zowel in hun winkel in Amsterdam als in hun online shop.

Heb je ook last van pigmentvlekken? Laat dan zeker weten wat jij echt fijne producten vindt. Of laat weten welke aanpak jou echt heeft geholpen!