Allemaal? Jazeker, dit zijn al de producten die ik gebruik om mijn huid te verzorgen in de ochtend, alle producten die je ziet en ook nog iedere ochtend. Is dat nu echt nodig, hoor ik je denken? Nou nee, nodig misschien niet, maar ik vind het wel nodig en ik zie ook echt goede resultaten, dus blijf ik deze uitgebreide routine erin houden. Lees zeker even verder als je er meer over wilt weten.

Dit keer geen uitgebreide video, maar even een kort filmpje waarin je de producten ziet die ik momenteel (lente 2021) gebruik om mijn huid te verzorgen.

Je ziet de volgende producten in het filmpje, ze staan in de volgorde van het aanbrengen:

Zal ik nog even een kleine uitleg geven? Want ik weet dat veel mensen altijd heel erg verbaasd zijn over de hoeveelheid producten. Dat snap ik, maar door deze uitgebreide routine blijft mijn huid wel echt lang mooi en daar gaat het om.

Zo gebruik ik twee serums (van Perricone MD en van Wishful), het serum van Perricone is even in de test, ik kan in deze tijd van het jaar wel wat extra vitamine C gebruiken om mijn huid wat sterker te maken tegen de zon, om te voorkomen dat mijn pigmentvlekken erg oplaaien. Maar zo’n vitamine C serum vind ik persoonlijk soms niet voldoende hydrateren, vandaar het extra hydraterende serum van Wishful, waar ik dan nog wat druppels vitamine C en niacinamide (vitamine B3) van Paula’s Choice door meng, tussen de serums door gebruik ik altijd een hydraterende spray van bijvoorbeeld Peter Thomas Roth om alles extra goed in te sluizen.

Voor de huid rondom mijn ogen gebruik ik twee producten, het oogserum van Elemis (waarover je hier meer kunt lezen) en de oogcreme van REN, die je dus niet in de video ziet. Vrij nieuw in mijn routine is de Morning Facial van Sarah Chapman, dat is een lichte olie met heel veel antioxidanten waarvan ik maar 3 druppels gebruik, ik wrijf deze in mijn handpalmen en duw dit in mijn huid, daarna komt de geweldige creme van Augustinus Bader. Deze behoorlijk luxe creme doet mij heel erg denken aan creme de la Mer, een rijke, volle creme, die toch niet vettig aanvoelt omdat deze heel snel intrekt. Wist je dat deze creme door toonaangevende journalisten is genoemd als “the greatest skincare of all time”? Ik wil er nog niet echt over oordelen omdat ik the rich cream nog maar kort gebruik, maar het belooft wel veel goeds. Het Bakuchiol peptides olietje van Medik8 gebruik ik op mijn lippen, nadat ik de NuFix+ heb gebruikt.

Last but not least gebruik ik ook nog een beschermend product tegen de zon met spf 30 van Dermalogica, in dit zonnige voorjaar waar ik weer wat meer buiten ben, is dat zeker nodig. Ik kies trouwens voor minerale zonnefilters, ik merk dat mijn huid toch niet zo goed reageert op chemische zonnefilters. Wil je zien hoe ik de producten opbreng in de ochtend? Bekijk dan dit artikel met video eens, natuurlijk kun je ook vragen stellen in de comments.