In mijn Instagram stories laat ik regelmatig producten zien die ik fijn of goed vind, als je mij volgt zul je dat zeker gezien hebben. Als reactie daarop krijg ik dan weer vragen van jullie, meestal met een naam van een product en of ik dan kan laten weten wat ik ervan vind. Een van de meest genoemde producten is de C E Ferulic van SkinCeuticals, ik deel even mijn bevindingen van november 2017…

SkinCeuticals C E Ferulic

Skinceuticals is een zgn. cosmeceuticals, een merk met gevanceerde professionele producten huidverzorging, die ontwikkeld wordt in samenwerking met de medische wereld.  Ze combineren de laatste nieuwe technieken en bewezen werkzame ingrediënten in hun cosmetische producten die je thuis kunt gebruiken. 

In November 2017 maakte ik kennis met SkinCeuticals tijdens een event wat zij organiseerde (ik ontmoette er ook dokter Thanya, maar dat terzijde) en daarna ben ik hun sterproduct C E Ferulic gaan testen/gebruiken. C E Ferulic is een treatment, je zou het een serum kunnen noemen maar door de dunne textuur is het dat ook niet echt. Een treatment dus, die je aanbrengt na je reiniging en eventueel lotion. Het bevat 15 % stabiele vitamine C, gecombineerd met Ferulic acid en vitamine E, allemaal krachtige antioxidanten die schade aan je huid kunnen repareren en voorkomen.

Ik heb de treatment helemaal opgebruikt, een prima product, maar ik heb in de jaren erna nooit de neiging gehad het opnieuw aan te schaffen. En dat terwijl ik vitamine C absoluut een onmisbaar ingrediënt in mijn huidverzorgingsroutine vind, dus daar ligt het zeker niet aan. Ik vind het zelf persoonlijk fijner een vitamine C serum te gebruiken omdat dat meer doet dan deze booster (voeden/hydrateren) maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke keuze. Dit is absoluut een prima product, maar door mijn ervaring met andere fijne producten met vitamine C (binnenkort ook op deze blog een aantal aanraders, nu al op instagram) vind ik deze er niet bovenuit steken.

Maar hoe kan het dan dat sommige mensen die een “wondermiddel” noemen? Lastig te bepalen, misschien gaan ze mee in de hype die dit product was/is? Of hebben ze voor C E Ferulic nooit een andere fijne treatment gebruikt met vitamine C? Of ze vinden het echt fijn, dat kan zeker ook.

Mijn conclusie in 2018 was dan ook, SkinCeuticals C E Ferulic is een mooi product, dat een absolute aanvulling kan zijn op je huidverzorgingsroutine, maar door de hoge prijs (EUR 159 voor 30 ml) en de waterige textuur misschien niet voor iedereen de beste keuze. Een wondermiddel is het op zich niet (ik bedoel, er zijn andere producten die hetzelfde resultaat geven), maar vitamine C is wel één van de belangrijkste ingrediënten in huidverzorging, dus voeg absoluut wel een product met vitamine C toe aan je routine.

Wil je SkinCeuticals kopen? Bij Lookfantastic kun je hier een selectie vinden en als je geluk hebt, is er ook wat korting op al is dat zeldzaam! Probeer in elk geval altijd even code “DEBBIE” te gebruiken bij het afrekenen.