Weten jullie dat zodra je richting 40 gaat, je huid veel minder gehydrateerd is? Droogtelijntjes worden zichtbaarder en je huid glanst minder dan toen je 20 was. Heel logisch allemaal, je lichaam en dus ook je huid, gaat in de loop der jaren door allerlei veranderingen. En om er op je best te blijven uitzien, betekent ook dat je zowel in huidverzorging als je make-up aanpassingen zou “moeten” doen.

1 van die aanpassingen in je make-up routine is vooral wegblijven van matterende producten, denk dan vooral aan matte foundation, dekkende poeder en “droge” concealer….die kun je als je ouder wordt echt veel beter niet gebruiken. Ze laten je huid dof en doods ogen, accentueren fijne lijntjes en rimpels en geven je geen frisse uitstraling.

Probeer ook vooral minder makeup te gebruiken, qua hoeveelheid product bedoel ik dan vooral, juist ook omdat je lijntjes en rimpeltjes hebt en daarin kan teveel product in gaan zitten. Less is more, in de meeste gevallen.

Wat je dan wel kunt doen, om toch een frisse uitstraling te houden? 

  • zorg goed voor jezelf qua voeding, beweging, beperk alcohol, drink genoeg water en vul eventueel aan met voedingssupplementen 
  • ga op zoek naar een bij je huid passende huidverzorgingsroutine, met een goede exfoliant, voldoende hydraterende producten en zorg dat er vitamine C en vitamine A in je producten zit & gebruik iedere dag zonbescherming
  • kies als basis altijd een primer die zorgt voor glans, bijvoorbeeld de Hy-Glass primer van Natasha Denona of de Glow Screen van Supergoop
  • gebruik een licht tot medium dekkende foundation als je wilt, maar je kunt het ook prima houden bij een concealer om je huid wat te egaliseren en daarna een mooi poeder die je huid laat glanzen
  • kies voor cremige, hydraterende blushes, bronzers en highlighters i.p.v. de poeder varianten. Laat glitterige producten liever liggen voor een feestje.

Mijn makeup heb ik vandaag gedaan met producten van Hourglass, de basis is de Veil – hydrating skin tint met daar overheen de Beautiful skin concealer van Charlotte Tilbury en de Ambient lightning infinity powder, ook van Hourglass.

Nice and glowy!