Wat een commotie toch deze week! Beauty minnend Nederland was in rep en roer door een filmpje wat op tiktok was verschenen. Daarin werd, door een account met de naam SephoraNetherlands, beweert dat op 23 december 2023 een Sephora winkel zou worden geopend. Maar klopt dat wel?

Ik ga jullie maar direct teleurstellen…nee het klopt niet! Inmiddels heeft Sephora al een bevestiging gegeven dat ze niet van plan zijn om eind dit jaar in Nederland een filiaal te gaan openen. Eigenlijk was dat al duidelijk als je even goed keek naar de video, de tiktok account en allerlei andere signalen. Het account was niet geverifieerd, de video’s waren heel random en zagen er niet bepaald professioneel uit. Maar ja, op Tiktok lijkt iedereen alles te geloven dat daar beweerd werd en dus ging dit nieuws ook viraal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D E B B I E. Z W I E R S (@debbie.zwiers)

Inmiddels is de account ook verdwenen en weten we dus helemaal zeker dat het onzin was, dit nieuws. Wisten jullie trouwens dat Sephora al eerder in Nederland gevestigd is geweest? Van 2008 t/m 2013 waren er verschillende filialen te vinden in de winkels van V&D, wegens gebrek aan succes sloten de winkels helaas dus alweer snel.

Nu was iedereen dus behoorlijk excited over het Sephora nieuws, maar dat was in 2008 ook zeker het geval. Ook toen waren er heel veel beautyliefhebbers zo blij dat we eindelijk Sephora in Nederland zouden krijgen. Maar ja…vervolgens vonden veel mensen de merken toch wel een beetje onbekend, te duur en verder ze vooral ook niet goed gepromoot door de mensen die er werkten…althans, dat is een beetje mijn ervaring. Dus of Sephora ooit nog terug gaat keren naar Nederland? Ik weet het niet! Maar misschien dat een stad als Amsterdam, Rotterdam of Maastricht er best kans op maken in de toekomst….maar die ligt dan wel iets verder weg dan eind 2023. Ik hou jullie op de hoogte!

Wel even wat goed nieuws als afsluiter, je kunt gelukkig wel heel makkelijk online bestellen bij de Franse webshop van Sephora via deze link (wel even je Frans oppoetsen!) of eventueel ook bij de Engelse webshop van Sephora via deze link (wel maximaal 150 euro per bestelling i.v.m. invoerkosten). En natuurlijk hou ik jullie op de hoogte!